Tommys fantastiska resa!

Tommy sökte upp mig i början på året med ett mål att gå ner i vikt samt bli starkare och mera slimmad.

Tommy har tidigare tränat sporadiskt till och från på gym, sysslat med diverse kampsporter och varit aktiv under perioder.
Jag och Tommy har setts en gång i veckan mellan februari och juni och mellan gångerna har Tommy tränat på egen hand.
För att tillsammans uppnå målen Tommy har satt har vi fokuserat på följande:

Tunga lyft - För att få med så stort rörelseomfång som möjligt. Till exempel olika varianter av marklyft, knäböj, drag och pressar.

Lågkolhydratkost fri från socker - Tommy har fått några strikta ramar på vilka livsmedel han ska undvika. Med andra ord har Tommy inte behövt räkna en enda kalori under våran resa. Han har fått direktiven att äta tills han blir mätt och bara äta när han är hungrig.

Periodisk fasta - För att ta kosten till en ny nivå började Tommy fasta under vissa timmar på dygnet. När han hade sitt matfönster på dagen så gällde samma som tidigare. Ät tills du blir mätt, lågkolhydratinriktat kost och lyssna på sin hunger.

Högintensiv & Pulshöjande träning - Vi använde oss av detta  i slutet på varje pass för att kicka igång förbränningen och för att få en högre förbränning även i vila.

Resultatet

Februari - Juni

Startvikt: 90.1kg -  Slutvikt: 78 kg ( 2 veckor senare var Tommy nere på 74 kg! )  

Midjemått Före: 98cm - Midjemått Efter: 81 cm 

Höftmått Före: 104cm - Höftmått Efter: 98 cm 

Styrketester 

Armhävningar 11st  - efter: 19st 

Pullup: 0 st -  efter 1 strikt!

Spänst 32cm -  efter 36cm

2 km på tid före: 11.55.74 -  efter 10.05.27

Tommy har alltså på fyra månader lyckats gått ner över 10 kg i vikt, minskat midjemåttet och blivit mera ”slimmad”, samtidigt som han har lyckats med att bli både starkare och uthålligare.

Han har inte räknat en enda kalori! Vill vara tydlig på att det inte alltid handlar om att räkna kalori in - kalori ut, vilket annars kan vara en vanlig missuppfattning. 

Det är helt makalöst bra jobbat och ett kvitto på att rätt verktyg, regelbundenhet och en bra inställning kan medföra stora förändringar!

Det är just sånt här som gör att jag älskar mitt jobb!

P.S

Här kommer Tommy egna ord! 

"Innan jag började träna med Alex så var det som det brukar vara för vissa av oss, vi kör fast på en vikt och kan inte öka något mer, hur hårt man än sliter, eller att vågen bara står stilla och man går inte ner vikt eller i värsta fall att den går upp! När jag började träna med Alex så har det blivit vad jag skulle vilja kalla för riktiga resultat. Jag har gått ner över 15kg på 6 månader samt blivit funktionellt starkare i kroppen än förut, det känns  toppen att få bra resultat."


/ Alexander Megadmini, Personlig Tränare & Massör

Etiketter: viktnedgång träning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln