Recepttips: Fajitas med chipotle aioli

Jag måste alltid in och peta på någonting, och  kan sällan bara låta någonting vara som det är.
Det kan handla om allt från träning, matlagning till det minsta och mest betydelselösa grejerna. Finns det en chans att göra någonting lite bättre (och det finns alltid en chans), hitta en enklare lösning etc så kan du räkna med att jag är där och pillar.


Ta övningen Spiderman som ett exempel:

Det är en jättebra övning för att få bättre höftrörlighet, och eftersom många har problem med höftrörligheten så tar den verkligen bra och gör jobbet....MEN....

Många är ju också stela i fotlederna, höftböjaren, axlar/skulderbladen, bröstmusklerna, baksidan av låren etc. Kan man inte utveckla övningen till att få med allt det där?

Jo.
Det är därför vi har en film på serien: Komplex rörlighet.

Nästa steg i utvecklingen är att jag sätter eld på några kettlebells som man måste jonglera.
Nej, jag skojar bara... eller? ...jo jag skojar med dig *
*Nej det gör jag egentligen inte...

Så det är ju inte mer än rimligt att när jag snubblar över en klassiker som Tacos - så bara måste jag göra om det! Därför ska jag idag ge mig an en klassikern som Tacos!

Så vad är så dåligt med Tacos & "Mexicansk mat"?
Det är inte dåligt. Men man skulle bl.a. kunna få i sig mindre transfetter och skippa det näringsfattiga vita mjölet som finns i tortillan om man bara gjorde en liten ändring.

Ändringen är så simpel som att byta ut Tortillan mot salladsblad.
Nästa gång du är på mataffären och ska handla kan du istället sträcka dig efter ett salladshuvud
 


Så skippa det näringsfattiga brödet och gör istället som många andra och byt till sallad.

Salladsblads-Fajitas med chipotle aioli (ca 4 pers)

Chipotle-aioli:
Blanda hälften av kryddorna med majonnäsen. Såsen är klar.

  • 1 msk Chipotlekrydda (funkar med annan chilikrydda också)
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 msk Lökpulver
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 1 msk Salt och peppar
  • 4-5 msk majonnäs

Kött & grönsaker:
Strimla köttet, skiva lök, parika och champinjoner. Stek allt i samma panna, och krydda med resterande kryddblandning.

  • 500 gram lövbiff
  • 1 paprika
  • 1 lök
  • En näve champinjoner

Topping:
Hacka/skiva/gröp ur (gör vad du vill) med avokadon och mangon och lägg i en skål.

  • 1-2 avokado
  • 1 mango

"Tacobröd"
Riv av bladen från isbergssallad, cosmopolitansallad eller salladsskål...det finns mängder av bra alternativ. Ta en sallad du tycker om.

  • Ett salladshuvud.

Men jag kan redan höra motståndet.
Du som tycker att jag försöker återuppfinna hjulet, och tycker att det låter idiotiskt att byta bort tortillan kan väl tänka såhär: Om det inte hade funnits vi människor som alltid är inne och pillar på saker och ting, och inte kan "nöja oss", hur skulle det då ha sett ut?

Du skulle köra runt på ett stenhjul! Hade inte någon försökt vidareutveckla produkten skulle du ha jäkligt ont i röven varje gång du är ute och åker.

Nä - dessa fajitas är det nya. Mot framtiden!!!
Etiketter: kost

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln