En frukost du kan laga på söndag, men som du kan äta resten av veckan!

Vi har alla tidpunkter i våra liv när det blir stressigt och svårt att hinna med.

  • Jobbet kanske kick-startar nu i augusti,
  • Smågnabb med livspartnern,
  • Barnen ska hämtas och lämnas,
  • Resor etc.
Och när det blir stressigt är det första som ryker ofta kosten.


Är ditt mål viktnedgång måste du planera för att inte falla in i gamla ovanor när dem dyker upp.

Jag skrev inte "OM dem dyker upp" utan "NÄR dem dyker upp" eftersom det kommer att ske. Hur framgångsrik du blir med din kost beror till stor del på hur välförberedd du är för det oförutsedda.


Ett tips från oss är att du på söndag förbereder en stor portion av en nyttig frukost. Då kan du t.o.m trycka på snooze på måndag, kliva upp, och ha en nyttig, proteinfylld frukost redo på bara 5 minuter.

Så på söndag föreslår vi att du lagar en av dessa två frukostar. Då har du något nyttigt att äta hela veckan!

Vaniljgröt med blåbär
 
Du behöver:
6 dl havregryn
5 dl mjölk
5 dl vatten
2 nypor salt och kanel
4 dl blåbär (frysta eller färska)
4 skopor vaniljproteinpulver
4 dl nötter (tex valnötter eller mandlar)

Gör såhär:

  • Kombinera havregryn, mjölk, salt och kanel i en skål. Koka gröten enligt förpackningen och se till att röra om då och då för att inte bränna fast mjölken. Tillsätt eventuellt mer vätska.
  • Rör i blåbären och låt gröten svalna något innan du tillsätter proteinpulvret.Väldigt varm gröt kan få proteinpulvret att klumpa sig – tillätt därför proteinet när gröten är varm - inte rykande het.
  • Ställ i kylskåpet över natten. Under resten av veckan är det bara att ta ut en portion ur kastrullen – mikra 1 minut – och tillsätta en skvätt mjölk och 1 dl nötter.
Det här går på (max) 5 minuter, och är ett riktigt bra tips för att kick-starta måndagen, och göra succé resten av veckan.


Hoppas det hjälpte dig.
Dela gärna med dig av dina  bästa tips och trix!

Lycka till!

P.S #1 Vill du ha flera tips kan du signa upp dig på vårt nyhetsbrev. Helt kostnadsfritt och fyllt med tips och inspiration!

P.S #2. Glöm inte att du som aldrig har varit medlem hos oss på Uppsala träningsstudio kan träna i vår PT-grupp 21 dagar under augusti för endast 210 kr. Intresserad att hoppa in i gruppen? Skicka ett mail med rubriken ”21 dagar”, så får du resterande info & schema.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln